Trenirajte pametno, ne na pamet

Podcast
AGORA Obzorja
  • Kondicijski trener in kineziolog Rok Razdevšek
    24:27
audio
20:49 Min.
Tonček Urschitz – Spomini
audio
16:19 Min.
Slogled.at - slovensko gledališče na Koroškem
audio
39:37 Min.
Postne in velikonočne šege na Koroškem
audio
31:15 Min.
Spomeniki in kultura spominjanja
audio
32:42 Min.
Po Jakobovih poteh v Španiji in na Portugalskem I Auf den Spuren der Jakobswege in Spanien und Portugal
audio
32:13 Min.
Improvizacijsko gledališče I Improvisationstheater
audio
36:43 Min.
Povej mi zgodbo I Erzähl mir eine Geschichte
audio
24:16 Min.
Lara Vouk na pogovoru Sredi domovine
audio
19:50 Min.
Razpis Naša Slovenija 2024
audio
27:50 Min.
KAZ im März

Ste že slišali kdaj za kineziologijo? To je veda v gibanju človeka. Sestavni del te vede so tudi gibalne aktivnosti. Kako se lotimo vadbe, da ne preobremenimo svojega telesa in da ne pride do poškodb? Zakaj so osebni trenerji vse bolj zaželeni tudi med rekreativci?

Kaj naredimo, ko se nam enostavno ne da opraviti treninga in kako veliko vlogo ima pri treningu zdrav način prehranjevanja? Na ta vprašanja bo odgovoril kondicijski trener in kineziolog Rok Razdevšek, ki dela na Slovenski športni zvezi v Celovcu. Iz prve roke bomo izvedeli tudi, v kolikšni meri je nazadovala fizična pripravljenost otrok in mladostnikov v času pandemije.

Rok Razdevšek studierte Sportwissenschaft in Laibach I Ljubljana und Kinesiologie in Leipzig. Er ist beim Slowenischen Sportverband in Klagenfurt I Celovec tätig. Als Konditionstrainer begleitet der ehemalige Basketballspieler viele junge Sportler_innen, leitet den Sommer Campus für Kinder und bildet sich ständig fort. Im Gespräch erläutert unser Gast den Bereich der Kinesiologie und erklärt, wie viel Bewegung pro Woche angemessen ist, wie man richtig trainiert und wie man Verletzungen vermeidet. Aus erster Hand erfahren wir außerdem, inwieweit die körperliche Leistungsfähigkeit von Kindern und Jugendlichen während der Pandemie abgenommen hat.

Gestaltung I oblikovanje: Sara Pan

Links: B4LR pod  

 

 

 

 

Schreibe einen Kommentar