Dita Botërore e poezisë & Dita e pranveres!

Podcast
Radio Rinia
  • 2024-03-24-1300
    60:00
audio
1 Std. 00 Sek.
Bashkim Shala-Kryetar i shoqates "Atdheu"- Graz
audio
1 Std. 00 Sek.
kryetarin e komunës së Kamenicës z.Kadri Rahimaj!
audio
1 Std. 26:37 Min.
Forca e Nënës Shqiptare: Historia e zojes Vjollca!
audio
54:47 Min.
Një Përfaqësues Shembullor i Suksesit dhe Përkushtimit në Wiener Städtische Versicherung: Luan Berdynaj
audio
56:49 Min.
Analiza e Fidan Ukaj mbi zhvillimet politike në Kosovë!
audio
1 Std. 00 Sek.
Liberalizimi i Vizave për Kosovën
audio
32:36 Min.
Ngritja e ndërgjegjësimit publik për Sindromin Down!
audio
1 Std. 34:22 Min.
Arkitektura e transformimit urban: Eksplorimi i Qyteteve të Fragmentuara!
audio
1 Std. 00 Sek.
Një udhetim drejt majës së Kilimanxharos: Alpinizëm dhe Humanizëm!
audio
1 Std. 00 Sek.
Integrimi Evropian në Ballkanin Perëndimor: Sfidat dhe Mundësitë, në fokus me Dorian Jano!

 

Sot, në valët e Radio Helsinkit 92.6, në Radio Rinia, ndëgjo shqip diskutuam për ditën e pranverës, 21 Marsin. Pranvera një nga stinet më të bukura të vitit, ishte tema e diskutimit tonë . Po ashtu, folem edhe për Ditën Botërore të Poezisë, reflektuam mbi çfarë përfaqëson kjo ditë dhe kishim zgjedhur tre poezi për pranverën nga Migjeni, Lasgush Poradeci dhe Ismail Kadare.

Në këtë diskutim, nuk mund të mos përmendim edhe lulet shumngjyreshe të kësaj stine, kuptimin dhe domethenien e tyre, si dhe funksionin mjeksor të disa prej tyre dhe efektet që kanë ato tek njerëzit.

Në 22 Mars, ndahet nga jeta Jorgo Papingji, një mjeshtri i madh, poet dhe tekstshkruajtës i rreth 4000 teksteve. Tekstet e këngëve të tij janë pjesëmarrëse në festivalin e RTSH  shqiptare, duke përfaqësuar në Eurovision në vitin 2014 dhe duke fituar 4 çmime të para.

Për fundjavën, sugjeruam ndëgjuesve tanë se ku mund të kalojnë një fundjavë të mrekullueshme në bukuritë e mahnitshme si psh liqeni i komanit,vend i perkryer per nje pushim sportiv!

Moderuan:

Fatos Kryeziu

Rrezarta Beci-Demi

Schreibe einen Kommentar